*Viva Colombia!! (Part 2: Cali)*

Salsa-les

Ome Cor Cali

Cali heeft óók een ome Cor

*Mijn verslag van de eerste KLM-reis naar Colombia (deel 2)*

In Bogotá hadden we rond half 4 in de middag calling, wat inhoud dat je jezelf klaarmaakt voor de volgende vlucht. Een uur later vertrek uit de lobby en richting de luchthaven. Op naar Cali! Cali is de derde grootste stad van Colombia en de vlucht van KLM is de eerste directe verbinding tussen de stad en Europa. Wachten, instappen, taxiën en welgeteld 30 minuten vliegen later, raken we de bodem van het commerciële en industriële centrum van de Colombiaanse Cauca-vallei.

Een feestje maak je zelf

In het hotel aangekomen veranderde de plannen nog eens. We zouden eerst ‘ontzettend’ gaan salsa dansen, maar na tóch een redelijk lange dag besloten we een borreltje te doen in het hotel zelf. Even afspoelen en naar het kleine dakterras op de achtste verdieping. Je kunt daar van alles te eten en te drinken pakken. Alcoholische drankjes zijn voor eigen rekening. We hebben er heerlijk gepraat, gelachen, gedanst en champagne gedronken. Een mysterie-persoon had voor de crew twee flessen Champagne besteld om deze volgende lay-over feestelijk in te luiden. Het was een leuke avond en voor het eerst gingen we “laat” slapen. Om 1 uur. De lokale Pieter Elbers kon pas op 18 april helaas 😉

borrel op het dak  borrel op het dak  borrel op het dak  Pieter Elbers was er ook bij ;-)  borrel op het dak

Stadstoer Cali

Je sleept jezelf echt wel uit bed, wanneer je als flagship-crew wederom een toertje krijgt aangeboden van KLM. Zo’n luxe heb ik op nog geen enkele bestemming ervaren. De hele crew was weer van de partij. Verschillende tripjes zijn sowieso vanuit het crewhotel te boeken. Na een fantastisch ontbijt, vertrokken we met een bus de stad in en bezochten Plaza Caicedo, de kathedraal La Ermita (een lokale kopie van de kathedraal in Keuelen), reden we door de mooie en authentieke (maar ook hippe) wijk San Antonio, lunchte bij het heerlijk restaurant Ringlete (écht typische Colombiaanse gerechten hé, Antonio?), hebben de hand geschud van Cali’s eigen ome Cor (Christo Rey) en eindigde de dag met een heerlijke, zwoele salsa-les bij Swing Latino. Onderweg maakten we kennis met Colombiaanse drankjes als Aguardiente en het lekkerste fruit van de wereld komt toch echt uit Colombia.

tegenover het hotel  La Ermita  View on Cali vanaf San Antonio  typisch Colombiaanse maaltijd

groepsfoto    La Ermita  crew de Colombia

groen Colombia 2  salsa-les  groepsfoto Christo Rey

Eten en drinken in Cali

In de buurt van het hotel heb je Avenida 9, waar je allemaal leuke borrel- en eettentjes kan vinden. Je struint (na zo’n lange stadstoer) zo het hotel uit en loopt rechtdoor. Kijk wel even uit bij het oversteken. Daarna is het de eerste straat naar rechts en voilá. Entonces, mijn nieuwe favoriete woord, je kunt ook nog naar een leuke rooftop-bar in hotel Torre de Cali. De bar heet Piso41. Wat ook nog een leuke tip is, in de wijk San Antonio, is Antigua Contemporanea Cafe. Lekker op tijd je cama (bed) in is natuurlijk ook nog een optie hoor met dit tijdsverschil.

Eten avenida 9  Annie en Yo  SYTYCD Cali  Colombian moves

Andere mogelijkheden

Hier nog een aantal andere zaken die je kunt ondernemen in Cali. Ik zelf ben de laatste dag toch ook maar even een paar uurtjes gaan chillen op mijn kamer. Mentale voorbereiding op de nachtvlucht naar huis. Ondertussen waren verschillende chiquita’s van de crew aan de wandel in Cali en bezochten de volgende dingen (ga het liefst niet alleen en wél met taxi):

  • Het grote winkelcentrum ChipiChape (10 minuten met de taxi)
  • De Handycraft-markt Loma de la Cruz (ook 10 minuten met de taxi, niet na 16 uur!!)
  • De mall om de hoek, lopend vanuit het hotel, La14 (met onderin een supermarkt)
  • Musea: La tertulia (kunst), Goudmuseum en museo de La Caña (suiker)
  • HIER een site met allerhande informatie en tips over Cali

Aan alles komt een einde (helaas)

Na een lange, gezellige, energievolle, lachwekkende, soms ook vermoeiende, maar vooral onvergetelijke reis, is het tijd om de koffers te pakken en richting de luchthaven te gaan. Het is bijna afgelopen. Gelukkig vliegt KLM sinds 28 maart 2015, drie maal per week op Cali en Bogotá. Klik HIER om tickets te boeken. Tip: houdt altijd de “werelddealweken” van KLM in de gaten. Nu heerlijk naar huis! * nageniet* nageniet nageniet. Hasta la proxima!!

dis gringos   Onderweg naar de supermarkt   Van hier naar daar Back home

Hoop dat je hebt genoten of gaat genieten van Colombia!

Léon Oele

vlag Colombia

2 Comments on “*Viva Colombia!! (Part 2: Cali)*

  1. Pingback: *Viva Colombia!! (Part 1: Bogotá)* – info-Pro on the go

  2. Pingback: *Alweer een jaar online! :-)* – Info-Pro on the go

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: