*Goede wifi, Slechte wifi (GWSW)*

Goede wifi Slechte wifi

Goede wifi Slechte wifi

Je bent, net als ruim 1.5 miljoen andere Nederlanders, een fictieve bewoner van Meerdijk. Je ondergaat je maandelijkse gezichtsbehandeling (bij vroeger Bianca, tegenwoordig Linda) in de Sapsalon en krijgt een pushbericht van ‘Kwebbelkous’ binnen; hét social mediaplatform waar de hele goegemeente van Meerdijk actief op is. Je hebt een foto ontvangen. Tja, beeldcultuur hé?! Je weet dat er ééntje met een tonghockeyende Jeff en Laura de ronde doet, maar hebt hem nog niet zelf gezien. Je bent héél benieuwd. Je drukt op openen. De foto laadt niet. K*tzooi. Je hebt nét een nieuwe telefoon, dus daar kan het niet aan liggen. Het is vast de slechte Wifi van de Sapsalon. Grrrr, dan maar op 4G. Daar gáát je internetbundel. De foto blijkt het niet eens waard te zijn; iedereen heeft z’n kleren nog aan…. Geschrokken en gefrustreerd zit je nog wel even vast in die stoel. In een ogenblik is je leven dus veranderd in een random cliffhanger uit ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ (GTST). En je bent niet eens online. Wat nu?!

Wat vooraf ging….

Ken je ze nog? De tijden (óók goede en slechte), waarin we met z’n allen nog een vaste telefoon met zo’n draaischijf hadden en dat je uit verveling een boek las, ging opruimen of schoonmaken. Je maakte van te voren een afspraak met elkaar en als iemand dan te laat kwam, dan werd je gewoon boos en zei de ander sorry. Er werd niet af ‘ge-appt‘. Tegenwoordig is iedereen ‘online’, 24 uur per dag. Anno 2015 heeft 72% van de Nederlandse bevolking een smartphone. Deze heeft bij velen het wormvormige aanhangsel vervangen. Dat is een orgaan, dat het menselijk lichaam niet meer nodig heeft om te overleven. Het had geen functie meer. Maar goed, als we het doen, dan doen we het goed. Als je online gaat met je nieuwste iPhone 6 of Samsung Edge, wil je snel internet…..Nu!!!!!

Laura en Jeff aan de tonghockey

Goede Wifi

Natuurlijk heb je ook vaak goede Wifi. Tijdens die reis in Amerika, waar je een kopje koffie gaat halen bij de Starbucks. Je zoekt het netwerk en je bent direct (a)’live’. Of in dat heerlijke hotel in Muscat, waar je voor het slapen gaat nog even de meest recente aflevering van GTST streamt. Laura was een beetje tipsy zegt ze. Om te gieren! Thuis heb je, behalve als je Ziggo hebt, een súpersterk signaal. Je kunt samen met je partner, kinderen of wie dan ook, op meerdere apparaten tegelijk streamen, Google-en, Snapchatten, Instagrammen en nog veel meer. Totdat de router door de hond of de kat van de buren wordt ondergepiest en iedereen ineens súpertraaaaaag internet heeft. Drama…

Slechte Wifi

Of gewoon een goede soap? Want in een soap maken ze altijd zoveel ellende mee, dat na een portie relativeren, alles in je eigen leven enorm meevalt. Dat je in je hotelkamer in Toronto de halve dag op een bureaustoel bij de deur hebt gezeten om een goed signaal te hebben, of dat je meerdere malen koffie gaat halen bij de Starbucks, die niet sterk genoeg is (daarom krijg je vanaf heden in NL een gratis extra shot espresso in je Latte) om zo je rooster en e-mails te kunnen ophalen. Of dat Laura een bericht aan Jeff wil sturen dat het zoenen best lekker was, maar dat ze niet verliefd is. Maar dat lukt niet, want de Rozenboom is bezig met een upgrade aan het netwerk. Of je het wil of niet, geef toe! Jij bent op zo’n moment ook dodelijk geïrriteerd 😉 Techniek staat voor veel, maar niet voor álles.

smartphoneverslaafd

Toekomst

Je kunt je afvragen of je moet willen dat het functioneren van je Wifi-signaal altijd 100% waterdicht is. Dat je altijd maar met je telefoon kan spelen en naar je scherm zit te kijken en geen oog meer hebt voor jezelf en anderen. In Meerdijk hebben ze allemaal nét even te veel problemen en is ieders leven nooit helemaal op de rit. Zij hebben niet eens tijd om continue met hun smartphone bezig te zijn, dus lost dat probleem zichzelf op. Tenzij het natuurlijk een product-placement betreft 😉 Het is een kunst om een goede, werkbare balans te vinden in het gebruik van internet op je telefoon en interactie met je mede-Meerdijkers. Maar dat is een verhaal voor een andere keer. Dat heet mediawijsheid. Voor nu deel ik nog even mijn huidige Wifi-motto (in de trant van: “Wie het kleine niet eert, houdt gewoon niet van kleine dingen”): Beter geen Wifi, dan slechte Wifi……

One Comment on “*Goede wifi, Slechte wifi (GWSW)*

  1. Pingback: *Alweer een jaar online! :-)* – Info-Pro on the go

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: