*Roadtrip: Minneapolis – Mount Rushmore*

Mount Rushmore national monument

Je bent voor een paar dagen in Minneapolis (MN, USA). In dit geval 3 dagen (72 uur) en samen met een vriendin. Hét uitgelezen moment om een roadtrip te maken naar die ene berg? Je weet wel, met die vier presidentshoofden: Mount Rushmore in South Dakota (SD). Met 2000 kilometer in de auto (uit en thuis) en overnachtingen in Sioux Falls en Rapid City, werd het een trip om niet te vergeten.

Voorbereiding

Vanuit Nederland kun je je huurauto en overnachtingen al regelen. De auto huurden we bij Sixt (via Rentalcars.com). Voor drie dagen kwam dat, inclusief alle verzekeringen, neer op zo’n €200. Met Google Maps stippelden we de route uit naar Keystone, SD. Dat is het dorp dat tegen Mount Rushmore aanligt. Ongeveer halverwege de route ligt Sioux Falls op zo’n 4 uur rijden vanaf de luchthaven van Minneapolis. Na de vlucht is dit met twee (of méér) personen, gemakkelijk aan te rijden. Een uur na de landing zaten we al in de auto.  Rapid City werd de tweede (nacht)stop. Overnachtingen boekten we via Booking.com. Na een goede nachtrust was het de dag geworden van de bezienswaardigheden.

 1880 Town

Onderweg van Sioux Falls richting Rapid City en Mount Rushmore (dag 2)reden we bij toeval langs 1880 Town. Een oud Western-dorp dat als setting gebruikt is voor o.a. de beroemde film ‘Dances with Wolves’. De bedoeling was om daar even rond te kijken en een broodje te eten. Uiteindelijk werd het een verkleedpartij met een fotoshoot die we niet hadden willen missen! Entree is $12 p.p. en het verkleden $7 p.p. Doen dus!

1880 town south dakota  Leon Oele in 1880 town south dakota

saloon 1880 town south dakota  1880 town

The Badlands

Vervolgens reden we door naar Badlands National Park. Dit adembenemende park, dat uit het niets verrijst, doet denken aan Bryce Canyon. Erosie door water en temperatuurverschillen zorgden voor een waar spektakel. Je kunt er gaan wandelen en/of met de auto op avontuur. Door het park heen loopt een rondweg van ongeveer 60 kilometer, die je terugbrengt bij de I-90 richting Rapid City en Mount Rushmore. Niet overslaan hoor!

  Leon Oele in badlands national park

Mount Rushmore

Dan nog even 1.5 uur doorrijden naar hetgeen waar we eigenlijk voor kwamen. Oja, die berg met die koppen d’r op. Melig van de lange dag, bespreken we onze avonturen van die dag nog eens door, maar ineens is het stil. Kijk! We zijn er! WOW! Ik kan niet anders zeggen, dan dat het zéér indrukwekkend is om de berg eindelijk in het eggie te zien. Een wandeling onder Mount Rushmore langs, met informatieborden die ons méér vertellen over het ontstaan van het monument, is dé afsluiter van een geweldige dag. Op naar het hotel in Rapid City, omkleden, eten, een glas wijn en nagenieten!

Mount Rushmore  Mount Rushmore national monument

En weer terug naar Minneapolis…

De laatste en derde dag zaten we voornamelijk in de auto. We stopten ongeveer om de 2.5 uur om van bestuurder te wisselen en het monster vol benzine te gooien. Voor de hele trip tankten we voor ongeveer $95. We vertrokken rond half 7 in de ochtend vanuit Rapid City (-8 uur tijdsverschil) en retourneerden de auto rond 18 uur (-7 uur tijdsverschil). 10.5 uur ben je onderweg dus. Nog heerlijk uit eten geweest in de ‘Mall of America’ en de dag erna teruggevlogen naar Amsterdam.

Alvast veel plezier allemaal!

Léon Oele

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: